Bryllup,  Ingen Fest Uden Kage,  Slider

Bryllupskagen – Opskrift🎂

En af bryllupsfestens vigtigeste elementer er bryllupskagen.
Men det er ogsü en af de svÌreste at beslutte sig pü. Det er en jungle af smage, udtryk, fondant, overtrÌk, sukkerdekorationer og den helt rigtige konditor. Sü hvorfor ikke gøre det selv og gøre jeres bryllup endnu mere personligt?
Vi har fundet den lÌkreste opskrift pü en skøn bryllupskage pü Bage Bloggen.

Credit: http://nikoline-bage-bloggen.blogspot.com

Ca. 100 personer
OvertrĂŚksmarcipan:

  • 2200g marcipan
  • 1100g flormelis
  • 275g glukose

Bunde:

24 ĂŚg  – 1) 10 stk. –  2) 14 stk.

900g mel  – 1) 375g –  2) 525g

900g sukker – 1) 375g –  2) 525g

6 tsk. bagepulver – 1) 2,5 tsk. –  2) 3,5 tsk.

9 spsk. lakridspulver – 1) 3 ž spsk. –  2) 5 Âź spsk.

9 spsk. kogende vand – 1) 3 ž spsk. –  2) 5 Âź spsk.

Hvid chokolade-lakrids creme:

2,5 liter fløde

1 kg hvid chokolade

5 dl kogende vand

15 bl. husblas

10 spsk. lakridspulver

10 ĂŚggeblommer

BrombĂŚrmousse:

2 liter fløde

8 dl yoghurt

3 vaniljestĂŚnger

1 kg brombĂŚr

Saft fra 1 citron

1,25 dl sukker

20 bl. husblas

Frosting:

300g palmin

300g smør

1200g flormelis

Lidt mĂŚlk og vanilje

Royal icing:

200g flormelis

1 ĂŚggehvide
1 tsk. citronsaft

Südan gør du:

Marcipan

  1. Alle ingredienserne Ìltes sammen. Gør gerne marcipanen klar et par dage før brug sü den für tid til at samle sig lidt.

Bunde

Jeg har opdelt ingredienserne i 1) og 2), den første mÌngde er den samlede mÌngde ingredienser. Start med at lave 2) og fordel dejen over en 25 cm og en 30 cm form. Lav derefter 1) og fordel denne dej over den største 35 cm form. 

  1. Pisk Ìg og sukker meget lyst (gerne i en røremaskine).
  2. Bland kogende vand og lakridspulver.
  3. TilsĂŚt lakridsvandet til dejen.
  4. Bland bagepulver og hvedemel.
  5. Sigt de tørre ingredienser i dejen og vend dem forsigtigt i til dejen bliver ensartet.
  6. Fyld dejen i formene som beskrevet ovenfor, og bag kagerne ved 185 garder pĂĽ varmluft i 25-35 minutter.

Hvid chokolade-lakrids creme

  1. LĂŚg husblassen i koldt vand. Husk at bladende skal lĂŚgges i vandet enkeltvis.
  2. Smelt chokoladen over vandbad.
  3. Bland kogende vand, husblas og lakridspulver.
  4. Rør nu lidt efter lidt Ìggeblommer, smeltet hvid chokolade og lakridsvandet sammen.
  5. Lad denne blanding køle af til stuetemperatur inden den vendes i flødeskummet, som piskes af fløden.
  6. Stil moussen pü køl indtil brug.

BrombĂŚrmousse:

  1. LĂŚg husblassen i koldt vand. Husk at bladende skal lĂŚgges i vandet enkeltvis.
  2. Kom bÌr, citronsaft, vaniljekorn + -stÌnger og sukker i en gryde. Dette skal koge i 5-10 minutter.
  3. Kom husblassen op i den varme masse og blend blandingen med en stavblender til den er ensartet.
  4. Lad blandingen køle af til stuetemperatur inden der røres yoghurt i og dette vendes i flødeskummet.

Samling af kagerne:

  1. Gør dine forme klar med bagepapir i bunden og kageplast eller lignenede i siderne.
  2. Del bundende i tre, og lig den nederste bund i formen.
  3. Fordel lakridsmoussen over bunden og gentag med den midterste bund og brombĂŚrmoussen. Afslut med den sidste bund.
  4. Kagerne stilles pü køl 5-12 timer.

Opsmøring:

  1. Kagerne tages frem, stilles pü fadene og gøres fri for plastik. SkÌr dem evt. til og sÌt dem ellers pü køl indtil opsmøring.
  2. Palmin og smør (ved stuetemperatur) røres sammen i en røremaskine til det er cremet.
  3. Flormelis tilsĂŚttes og cremen smages til med vaniljesukker.
  4. Ved hjÌlp af mÌlken justeres konsistensen sü den er blød og nem at arbejde med.
  5. Smør kagerne op med et tynd lag frosting. Lad det sÌtte sig pü køl, og giv dem et ekstra lag.

Pynt og overtrĂŚk:

  1. Kagerne overtrÌkkes med marcipan. Sørg som altid for at bruge rigeligt maizena til udrulning sü marcipanen ikke hÌnger fast.
  2. Giv dig god tid til at undgü folder og revner i marcipanen, og sørg endelig for ikke at rulle den for tyndt ud -for at gøre dit arbejde nemmere.
  3. Dekorationer kan vĂŚre rigtig gode at lave i forvejen.
  4. Royal icing kan anvendes som pynt ligesom pĂĽ denne kage.

Leave a Reply

Your email address will not be published.