Ingen Fest Uden Kage,  Inspiration og Ideer til Temafesten,  Sæsonens Fester,  Temafest For De Voksne

Saltkringler Pretzels til Oktoberfesten

Den lækreste klassiker til oktoberfesten er saltkringler eller pretzels som de også kaldes. De skønne saltede kringler går perfekt til kold øl og er et must for en gennemført oktoberfest. Derfor skal du selvfølgelig have den bedste opskrift på lækre gyldenbrune og sprøde saltkringler så du kan forkæle gæsterne på rigtig tysk vis.
12 Saltkringler: 

Du skal bruge:

  • 25 g gær.
  • 1 dl Kold mælk.
  • 2 dl lunken vand.
  • 1 tsk. fint salt.
  • 3/4 tsk. rørsukker.
  • 25 g smeltet god smør.
  • 500 g hvedemel.
  • 1 æg til pensling.
  • Havsalt til at krydre med.
  • 1 bøtte natron, 100 g.
  • 2½ l vand til at koge de saltkringlerne i. 

Sådan gør du:

Smuldr gæren i en skål og tilsæt mælk og vand og rør gæren ud. Held melet, saltet og sukkeret i en stor skål og bland det godt. Tilsæt din gærblanding og begynd æltningen i skålen til du har en fast blanding. Tilsæt det smeltede smør undervejs.
Når dejen er blevet samlet i en klump skal den til rigtig at æltes. Put lidt mel på bordet og ælt dejen godt i 10 min til den er glat og elastisk.

Når du har æltet dejen til en elastisk blød bold, smører du den store skål med lidt olie og lægger dejen heri. Lad dejen hæve under et klæde i en time.

Efter en time tændes ovnen på 200 grader (ikke varmluft).

Gør en bageplade klar med bagepapir og pisk æggene. Så er du klar til at forme kringlerne.

Del dejen i 12 lige store klumper og rul hver klump til en 30 cm lang pølse. Pølsen skal være tyk på midten og ret tynd i enderne. Læg dejen som et u og sno den om sig selv 2 gange. Buk enderne ind og kryds dem. Klem enderne fast på dejen så du har en kringle. fortsæt med alle 12 og fordel dem på bagepladen.

Bring vandet med natron i kog mens kringlerne hæver yderligere 10 min.

Kog kringlerne ca 1 min på hver side og tag dem op med en hulske og læg dem tilbage på bagepladen. Pensl dem med det sammenpiskede æg og drys dem godt med havsalt. Du kan også bruge groft salt til at drysse kringlerne.

Bag kringlerne midt i ovnen i ca. 15-19 minutter til de er gyldne og sprøde.

Sådan! Nu kan du servere skønne saltkringler til øllet og dine gæster vil med sikkerhed huske din gennemførte oktoberfest. 

Se også vores andre oktoberfest ideer

Leave a Reply

Your email address will not be published.