Børne Fest,  Ingen Fest Uden Kage,  Inspiration og Ideer til Temafesten,  Pride,  Slider,  Til Enhver Fest

Regnbue Kage🌈 – Opskrift

Det er vist ikke nogen hemmelighed at vi elsker farver og kage! SĂĽ hvorfor ikke kombinere de to?

Det er ihvertfald det vi gør med denne super lÌkre opskrift pü en fantastisk sød, lÌkker og farvestrülende regnbue kage.

Et sikkert hit til en eventyrlig børnefødselsdag eller til at lyse op pü en regnvejrs søndag.

Det skal du bruge

Dejen:

670 g mel
4 tsk. bagepulver
1⁄2 tsk. salt
350 g blødt smør
455 g sukker
5 ĂŚggehvider
2 tsk. vaniljesukker
51⁄2 dl mælk
6 forskellige frugtfarver

Glasur mellem lagene:

9 ĂŚggehvider
400 g sukker
450 g usaltet smør, skåret i små stykker, stuetemperatur 2 tsk. vanilje

Glasur ovenpĂĽ:

3 store ĂŚggehvider
125 g sukker
125 usaltet smør, skåret i små stykker, stuetemperatur
1 tsk. vanilje

Südan gør du

Forvarm ovnen til 175 grader. Beklæd en kageform på 23 centimeter med bagepapir – brug gerne flere forme på én gang. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i en stor skål. I en anden stor skål pisker du smør og sukker luftigt, mens du tilsætter æggehvider lidt ad gangen. Derefter tilsætter du skiftevis mælk og melblandingen, mens du rører godt.

Fordel dejen i seks lige store portioner i mellemstore skåle. Put en smule farve i hver skål, og rør, til dejen har den ønskede farve. Hver farve bages for sig i en beklædt form i cirka 12 minutter. Lad kagerne køle på en rist, inden du bruger en savtakket kniv til at skære toppen af, så de bliver lige. 

Lav både glasur til mellem og uden på lagene på følgende måde: Put æggehvider og sukker i en lille gryde over medium varme, og rør konstant, til suk- keret er opløst. Pisk derefter massen, til den bliver så stor som muligt. Tilsæt smør et stykke ad gangen, og pisk, til det er helt opløst, før du putter endnu et stykke i. Pisk til sidst ved høj hastighed, til mareng- sen samler sig – det tager cirka fem minutter – og tilsæt vaniljen.

Læg en kagebund på et fad, og smør et godt lag glasur på. Gentag proceduren, indtil alle lag er på. Smør så hele kagen – både sider og top – med glasur, og pynt med M&M’s, krymmel eller bær.

Opskriften er fundet pĂĽ Woman.dk

SĂĽ er i helt klar til en eventyrlig kagefest!

Leave a Reply

Your email address will not be published.