Ingen Fest Uden Kage,  JUL ❄️,  Sæsonens Fester

Kagehus Opskrift 🎄

Er der noget der siger hyggelig jul bedre en et klassisk kagehus? Nyd en hyggelig dag med dette fine kageprojekt og imponer gæsterne med fantastisk julestemning til alle julens fester.
Dej til kagehus:

De skal du bruge:

  • 500 g mørk sirup
  • 500 g farin
  • 1½ tsk natron
  • 3 æg
  • 1 kg mel
  • 1½ tsk kanel
  • 1 tsk nelliker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk ingefær

Sådan gør du:

  • Smelt sirup og farin til sukkeret er opløst. Massen må ikke koge.  Lad den smeltede masse blive lunken og tilsæt så natron.
  • Pisk æggene sammen og rør dem i sirup-massen.
  • Rør mel og krydderier i.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den, til den er blød og helt sammenhængende.
  • Fordel dejen i to lige store stykker og rul direkte på en bageplade med bagepapir og mel – dejen skal fylde hele bagepladen og have en tykkelse på 4-5 mm.
  • Bag ved 180 garder i 12-15 minutter.

Sådan laver du kagehuset:

Begynd med at tegne en skabelon – her får du lov til at lege “arkitekt”, for det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan huset skal se ud.

Her får I min skabelon, som er klippet ud i kraftigt papir. Når kagen er bagt og stadig varm skal husets elementer skæres ud direkte på bagepladen. Husk også vinduer og døre – min dør er 6 cm høj og 3,5 cm bred, vinduerne er 3,5 cm brede og 4 cm høje og så har jeg brugt en hjerteudstikker til to vinduer.

Lad kagen stå til den er kold, mens du venter, kan du gå i gang med æggehvideglasuren (2 æggehvider og ca. 450 g flormelis)

Brug æggehvideglasuren som “lim”, når huset skal sættes sammen. Når kagehuset står stabilt, kan du gå i gang med at pynte det med slik og æggehvideglasur – brug fantasien! Det er sjovt! DU kan også lime kagehuset sammen med smeltet sukker.

Hvis du vil lyse kagehuset op kan du bruge vores elektriske fyrfadslys.
Brug en hyggelig dag med dig selv, en veninde eller de store børn og imponer dine gæster i julen med et lækkert og flot kagehus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.