Farsdag Kager – Opskrifter🧁
Farsdag nærmer sig, og vi ved at der er en masse skønne superfædre der fortjener en hel masse forkælelse.
Så hvordan forkæler vi en superman allerbedst? Vi giver ham kage, og masser af det!
Vi har udvalgt de lækreste kageideer til farsdag og de kommer lige her!
Obs du finder fondant til kagerne og dekorations ideerne lige her
Til baconmanden
Mini cupcakes med bacon
50-60 mini cupcakes
Cupcakes
500 g bacon
125 g smør
100 g lys rørsukker (almindelig sukker kan også bruges)
3 mellemstore æg
250 g mel
2 tsk bakepulver
1 knivspis salt
75 ml ahornsirup
75 ml Creme Fraiche
Topping
225 g blødt smør
300 g flormelis
1 1/2 ts vaniljesukker
225 g Philadelphia
2 spsk ahornsirup
1/2 tsk vaniljesukker
1 knivspis salt
Pynt
Lidt ahornsirup til pynt
Sæt ovnen på 240 grader med over- og undervarme.
Tag alle ingredienserne frem, så de får stuetemperatur.
Start med at stege bacon ved 240 grader med over- og undervarme. Det nemmeste er at stege det i ovnen. Læg baconskiverne på en bageplade med bagepapir og steg dem i 8–10 minutter til de er sprøde. Lad baconskiverne dryppe af på papir.
Sæt ovnen på 180 grader varmluft.
Skær lidt over halvdelen af baconskiverne i mindre bidder (ca. 350 g). Gem resten til pynt.
Pisk smør og sukker hvidt. Tilsæt et æg ad gangen. Bland de tørre ingredienser sammen i en stor skål. Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med ahornsirup og creme fraiche. tilsæt tilsidst de små baconstykker og rør forsigtig.
Fyld små muffinsforme lidt under 2/3 fulde.
Bages ved 180 grader i ca. ti minutter eller til de er gyldne. Hvis du bruger varmluft kan du bage alle på en gang. Afkøles på rist.
Når kagerne er helt afkølede kan du begynde at lave frostingen.
Tag smør og flødeost ud af køleskabet i god tid. Smøret skal være helt blødt.
Rør smørret med flormelis, sirup, vaniljesukker og salt i 5 minutter på fuld styrke. Det gør at frostingen blir hvid og fjerner flormelissmagen. Brug gerne det flade piskeris hvis du har en, ellers et almindeligt elektrisk piskeris.
Vend forsigtig flødeosten i med en spatel, til du har en jævn og glat frosting.
Fyld frostingen i en sprøjtepose med stor stjernetip. Lad den evt. stå nogen minutter i køleskabet hvis den er meget blød.
Tip: Hold sprøjteposen i en skål og fold siderne rundt om kanterne, så det er lettere at fylde.
Pynt med topping, baconstykker og lidt sirup.
Opskriften er fundet hos franciskasvakreverden.no
Til kaffemanden
Kage med chokolade og kaffe
4-6 personer
Kage
Det skal du bruge:
smør 55 g
mørk chokolade 60 g,
70% kakao, hakket
æg 2 stk., delt i blommer og hvider
sukker 25 g
mel 20g
mandelmel 2 spsk.
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180°.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Smør en kagering med diam. på ca. 18 cm med lidt smør, og sæt den på pladen.
Smelt smørret i en lille gryde. tag gryden af varmen. Tilsæt chokolade.
Brug en gummidejskraber, og rør rundt, til blandingen er ensartet.
Tilsæt æggeblommerne.
Tag en anden skål, og pisk æggehviderne skummende.
Tilsæt sukker, og pisk dem stive.
Vend 1/3 af hviderne i chokoladeblandingen. Resten smides ud.
Sigt melet i, og kom derefter mandelmel i.
Vend det hele sammen, og hæld dejen i den smurte kagering.
Bag den midt i ovnen i ca. 15 min., eller indtil den er hævet op.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
Kaffesirup
Det skal du bruge:
vand 1⁄2 dl
sukker 50 g
friskbrygget espresso 1 kop
Sådan gør du:
Bring vand og sukker i kog, og lad det småkoge i 2 min.
Tag gryden af varmen, og tilsæt kaffen. Opbevar siruppen i en tætsluttende beholder i køleskabet.
Placér en ren kagering i samme diameter som kagen på et lille fad.
Fór ringen med et plastikkantbånd eller en strimmel bagepapir.
Læg den bagte kagebund i.
Pensel med et godt stryg af kaffesirup. Stil fadet til side.
Kaffemousse
Det skal du bruge:
mørk chokolade 100 g, min. 60% kakao
piskefløde 180 g
æggeblommer 3
sukker 50 g
kaffe 4 tsk., meget stærk
Sådan gør du:
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et vandbad.
Pisk fløden til let skum, og afkøl.
Pisk æggeblommer og sukker skummende. Tilsæt kaffe, og vend den smeltede chokolade i. Vend den letpiskede flødeskum i. Hæld straks derefter moussen over kagebunden.
Stil kagen i fryseren i mindst 2 timer.
Chokoladeovertræk
Det skal du bruge:
mørk chokolade 90 g
piskefløde 1,2 dl
glukosesirup 30 g
Sådan gør du:
Hak chokoladen fint, og kom i en skål.
Kog piskefløde og glukosesirup op.
Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør med en gummidejskraber, indtil blandingen er ensartet.
Hæld chokoladeblandingen i en lille, høj beholder, og kør med en stavblender. Sæt stavblenderen skråt ned, og ret den op, før du tænder den. På den måde undgår du luftbobler.
Tag kagen ud af fryseren, og fjern strimlen rundt om kagen.
Stil kagen på en rist. Sæt kagen, så den rager lidt ud over ristens kant.
Begynd fra midten, og hæld chokoladeovertræk over kagen.
Løft kagen af risten med en paletkniv.
Stil kagen på et serveringsfad, og lad den tø op i køleskabet.
Pyntningside:
Dekorationside fra mycakeschool.com
Til superhelten
LAGKAGEBUNDE (6 BRADEPANDER)
18 stk. æg
6 spsk. koldt vand
600 g flormelis
390 g mel
390 g maizenamel
6 tsk. bagepulver
3 tsk. vanilje
CHAMPAGNEMOUSSE
4 dl champagne
0,5 dl hyldeblomstsaft
0,5 dl æblemost
0,9 dl fløde
9 blade husblas
200 g friske blåbær
RIBSMOUSSE
6 blade husblas
350 g friske ribs
150 g rørsukker
6 stk. past. æggeblommer
7 dl piskefløde
1 stk. lime (skal og saft)
SMØRCREME
450 g smør
850 g flormelis
1 stk. citron (saft)
ROYAL ICING
500 g flormelis
2,5 stk. past. æggehvider
FREMGANGSMÅDE
Lav lagkagebunde: Ovnen sættes på 225 grader.
Pisk æg, vand og flormelis i ca. 10 minutter.
Mel, maizenamel og bagepulver sigtes og vendes i æggeblandingen.
Puttes i 6 bradepander med bagepapir.
Bagetid: 7 minutter midt i ovnen til de er lidt brune.
Lav champagnemousse: Udblødt husblas smeltes sammen med champagne, hyldeblomstsaft og æblemost i en gryde.
Fløden piskes næsten stiv og vendes forsigtigt i.
Moussen hældes over din bund og friske blåbær plombes ned i moussen.
Afkøles.
Lav ribsmousse: Æggeblommerne og rørsukker piskes godt sammen.
Ribsene blendes og opvarmes med husblas til husblassen er smeltet.
Vend blandingerne sammen.
Fløden piskes næsten stiv og ribsblandingen vendes i.
Moussen hældes over din bund.
Afkøles.
Lav smørcreme: Pisk det sammen og voila, du har en smørcreme.
Bruges til at opsmøre dine kager inden fondanten kommes ud over.
Gør det gerne af to gange.
Royal icing: Ingredienserne piskes sammen og bruges til pynt.
Samling: Betræk alle kagerne med fondant.
Batman-kagen (største) nederst, Spiderman-kagen (mellem) i mellemniveau og Superman-kagen (lille) øverst. Brug et bryllupsstativ til at holde kagerne på plads.
Batman-kagen: Betræk den største kage i hvid. Spray-mal denne og form af fondant huse + lys samt Batman-logo.
Spiderman-kagen: Betræk kagen i rød. Dekorer med royal icing som et edderkoppespind og form af fondant Spiderman-logoet.
Superman-kagen: Betræk kagen i lyseblå. Dekorer med Superman-logoet.
Alternativ dekorations ide:
Dekorations ide fra Pinterest.com