Ingen Fest Uden Kage,  Slider,  Temafest For De Voksne,  Til Enhver Fest

Farsdag Kager – Opskrifter🧁

Farsdag nÌrmer sig, og vi ved at der er en masse skønne superfÌdre der fortjener en hel masse forkÌlelse.

Sü hvordan forkÌler vi en superman allerbedst? Vi giver ham kage, og masser af det!

Vi har udvalgt de lĂŚkreste kageideer til farsdag og de kommer lige her!

Obs du finder fondant til kagerne og dekorations ideerne lige her

 

Til baconmanden

Mini cupcakes med bacon
50-60 mini cupcakes

Cupcakes
500 g bacon
125 g smør
100 g lys rørsukker (almindelig sukker kan ogsü bruges)
3 mellemstore ĂŚg
250 g mel
2 tsk bakepulver
1 knivspis salt
75 ml ahornsirup
75 ml Creme Fraiche

Topping
225 g blødt smør
300 g flormelis
1 1/2 ts vaniljesukker
225 g Philadelphia
2 spsk ahornsirup
1/2 tsk vaniljesukker
1 knivspis salt

Pynt
Lidt ahornsirup til pynt

SĂŚt ovnen pĂĽ 240 grader med over- og undervarme.

Tag alle ingredienserne frem, sĂĽ de fĂĽr stuetemperatur.

Start med at stege bacon ved 240 grader med over- og undervarme. Det nemmeste er at stege det i ovnen. Læg baconskiverne på en bageplade med bagepapir og steg dem i 8–10 minutter til de er sprøde. Lad baconskiverne dryppe af på papir.

SĂŚt ovnen pĂĽ 180 grader varmluft.

SkĂŚr lidt over halvdelen af baconskiverne i mindre bidder (ca. 350 g). Gem resten til pynt.

Pisk smør og sukker hvidt. TilsÌt et Ìg ad gangen. Bland de tørre ingredienser sammen i en stor skül. TilsÌt de tørre ingredienser skiftevis med ahornsirup og creme fraiche. tilsÌt tilsidst de smü baconstykker og rør forsigtig.

Fyld smĂĽ muffinsforme lidt under 2/3 fulde.

Bages ved 180 grader i ca. ti minutter eller til de er gyldne. Hvis du bruger varmluft kan du bage alle pü en gang. Afkøles pü rist.

Nür kagerne er helt afkølede kan du begynde at lave frostingen.

Tag smør og flødeost ud af køleskabet i god tid. Smøret skal vÌre helt blødt.

Rør smørret med flormelis, sirup, vaniljesukker og salt i 5 minutter pü fuld styrke. Det gør at frostingen blir hvid og fjerner flormelissmagen. Brug gerne det flade piskeris hvis du har en, ellers et almindeligt elektrisk piskeris.

Vend forsigtig flødeosten i med en spatel, til du har en jÌvn og glat frosting.

Fyld frostingen i en sprøjtepose med stor stjernetip. Lad den evt. stü nogen minutter i køleskabet hvis den er meget blød.

Tip: Hold sprøjteposen i en skül og fold siderne rundt om kanterne, sü det er lettere at fylde.

Pynt med topping, baconstykker og lidt sirup.

Opskriften er fundet hos franciskasvakreverden.no

 

 

Til kaffemanden

Kage med chokolade og kaffe

4-6 personer

Kage

Det skal du bruge:

smør 55 g

mørk chokolade 60 g,

70% kakao, hakket

ĂŚg 2 stk., delt i blommer og hvider

sukker 25 g

mel 20g

mandelmel 2 spsk.

Südan gør du:

Forvarm ovnen til 180°.

BeklĂŚd en bageplade med bagepapir.

Smør en kagering med diam. på ca. 18 cm med lidt smør, og sæt den på pladen.

Smelt smørret i en lille gryde. tag gryden af varmen. TilsÌt chokolade.

Brug en gummidejskraber, og rør rundt, til blandingen er ensartet.

TilsĂŚt ĂŚggeblommerne.

Tag en anden skål, og pisk æggehviderne skummende.

TilsĂŚt sukker, og pisk dem stive.

Vend 1/3 af hviderne i chokoladeblandingen. Resten smides ud.

Sigt melet i, og kom derefter mandelmel i.

Vend det hele sammen, og hĂŚld dejen i den smurte kagering.

Bag den midt i ovnen i ca. 15 min., eller indtil den er hĂŚvet op.

Lad kagen afkøle på en bagerist.

Kaffesirup

Det skal du bruge:

vand 1⁄2 dl

sukker 50 g

friskbrygget espresso 1 kop

Südan gør du:

Bring vand og sukker i kog, og lad det småkoge i 2 min.

Tag gryden af varmen, og tilsÌt kaffen. Opbevar siruppen i en tÌtsluttende beholder i køleskabet.

Placér en ren kagering i samme diameter som kagen på et lille fad.

Fór ringen med et plastikkantbånd eller en strimmel bagepapir.

LĂŚg den bagte kagebund i.

Pensel med et godt stryg af kaffesirup. Stil fadet til side.

Kaffemousse

Det skal du bruge:

mørk chokolade 100 g, min. 60% kakao

piskefløde 180 g

ĂŚggeblommer 3

sukker 50 g

kaffe 4 tsk., meget stĂŚrk

Südan gør du:

Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et vandbad.

Pisk fløden til let skum, og afkøl.

Pisk Ìggeblommer og sukker skummende. TilsÌt kaffe, og vend den smeltede chokolade i. Vend den letpiskede flødeskum i. HÌld straks derefter moussen over kagebunden.

Stil kagen i fryseren i mindst 2 timer.

ChokoladeovertrĂŚk

Det skal du bruge:

mørk chokolade 90 g

piskefløde 1,2 dl

glukosesirup 30 g

Südan gør du:

Hak chokoladen fint, og kom i en skål.

Kog piskefløde og glukosesirup op.

HÌld den varme fløde over chokoladen, og rør med en gummidejskraber, indtil blandingen er ensartet.

Hæld chokoladeblandingen i en lille, høj beholder, og kør med en stavblender. Sæt stavblenderen skråt ned, og ret den op, før du tænder den. På den måde undgår du luftbobler.

Tag kagen ud af fryseren, og fjern strimlen rundt om kagen.

Stil kagen på en rist. Sæt kagen, så den rager lidt ud over ristens kant.

Begynd fra midten, og hĂŚld chokoladeovertrĂŚk over kagen.

Løft kagen af risten med en paletkniv.

Stil kagen på et serveringsfad, og lad den tø op i køleskabet.

Pyntningside: 

Opskrift fra Bobedre.dk

Dekorationside fra mycakeschool.com

 

 

Til superhelten

LAGKAGEBUNDE (6 BRADEPANDER)

18 stk. Ìg

6 spsk. koldt vand

600 g flormelis

390 g mel

390 g maizenamel

6 tsk. bagepulver

3 tsk. vanilje

CHAMPAGNEMOUSSE

4 dl champagne

0,5 dl hyldeblomstsaft

0,5 dl Ìblemost

0,9 dl fløde

9 blade husblas

200 g friske blübÌr

RIBSMOUSSE

6 blade husblas

350 g friske ribs

150 g rørsukker

6 stk. past. Ìggeblommer

7 dl piskefløde

1 stk. lime (skal og saft)

SMØRCREME

450 g smør

850 g flormelis

1 stk. citron (saft)

ROYAL ICING

500 g flormelis

2,5 stk. past. Ìggehvider

FREMGANGSMÅDE

Lav lagkagebunde: Ovnen sÌttes pü 225 grader.
Pisk ĂŚg, vand og flormelis i ca. 10 minutter.
Mel, maizenamel og bagepulver sigtes og vendes i ĂŚggeblandingen.
Puttes i 6 bradepander med bagepapir.
Bagetid: 7 minutter midt i ovnen til de er lidt brune.

Lav champagnemousse: Udblødt husblas smeltes sammen med champagne, hyldeblomstsaft og Ìblemost i en gryde.
Fløden piskes nÌsten stiv og vendes forsigtigt i.
Moussen hĂŚldes over din bund og friske blĂĽbĂŚr plombes ned i moussen.
Afkøles.

Lav ribsmousse: Æggeblommerne og rørsukker piskes godt sammen.
Ribsene blendes og opvarmes med husblas til husblassen er smeltet.
Vend blandingerne sammen.
Fløden piskes nÌsten stiv og ribsblandingen vendes i.
Moussen hĂŚldes over din bund.
Afkøles.

Lav smørcreme: Pisk det sammen og voila, du har en smørcreme.
Bruges til at opsmøre dine kager inden fondanten kommes ud over.
Gør det gerne af to gange.

Royal icing: Ingredienserne piskes sammen og bruges til pynt.

Samling: BetrÌk alle kagerne med fondant.
Batman-kagen (største) nederst, Spiderman-kagen (mellem) i mellemniveau og Superman-kagen (lille) øverst. Brug et bryllupsstativ til at holde kagerne pü plads.
Batman-kagen: BetrÌk den største kage i hvid. Spray-mal denne og form af fondant huse + lys samt Batman-logo.
Spiderman-kagen: BetrÌk kagen i rød. Dekorer med royal icing som et edderkoppespind og form af fondant Spiderman-logoet.
Superman-kagen: BetrĂŚk kagen i lyseblĂĽ. Dekorer med Superman-logoet.

Alternativ dekorations ide:

Opskriften er fra Dr.dk

Dekorations ide fra Pinterest.com

 

Du finder fondant til alle kagedekorationerne lige her

Leave a Reply

Your email address will not be published.