Inspiration og Ideer til Temafesten,  Sæsonens Fester,  Slider

Gode ideer til æggejagten🐣

Påsken er en hyggelig familietid og der er intet bedre end en fuldendt påskefrokost med hele familien og der skal både store og små selvfølgelig underholdes med den klassiske æggejagt.

Men hvordan er det lige man gør det der æggejagt på den allerbedste måde?

Jo, først og fremmest skal man kende sit publikum er det de små, de unge, de voksne eller dem allesammen der skal lege med?

Herefter skal du kende din lokation, er det i lejligheden, i huset, i haven eller helt ude i naturen?

Nu kan du gå igang med dine kreative ideer. Vi giver her eksempler på hvordan man gør det der æggejagt på bedste vis, uden at det skal koste alt for meget stress og jag.

For de helt små 

De helt små har måske svært ved at skulle lede hele huset eller haven igennem. Så for de unge påskegæster er det helt ideelt istedet at lege Påskehønen sanglegen.

Denne leg går ud på at et barn går udenfor døren mens de andre børn gemmer et påskeæg på et mindre areal. Når barnet så kommer ind igen begynder alle børn (og voksne) at synge sangen

Der har været en lille påskehøne,
den har lagt et påskeæg.
Og vi ved netop hvor den har lagt det,
for den har nemlig sagt det.
Se oppe, se nede, du skal bare lede,
se ude, se inde, prøv om du kan finde
det lille påskeæg.

Når barnet nærmer sig ægget synges der kraftigere og når barnet er langt fra synges der lavt, lidt som med tampen brænder.

Med denne hyggelige sangleg slipper man også for at børnene kommer op at skændes om hvem der fx fandt ægget først og alle får lige mange ture og derfor lige mange påskeæg.

Du kan høre melodien til sangen her http://sangetilboern.dk/paaskehoenen/

For de store børn

For de større børn er jagten en del af det sjove. De skal helst have meget plads at lede på og en masse konkurrence involveret. (Sørg dog gerne for at have trøste premier til dem der ikke finder så mange æg).

Her kan du både bruge klassiske små farverige påskeæg til at gemme rundt omkring eller istedet have en lækker godte præmie til sidst i legen. Du kan for eksempel bruge vores slikkopper i påskedesigns som præmier.

En rigtig god ide for at skabe endnu mere spil er at bruge små hints og fjollede rekvisitter til at vise vej til æggene.

Det behøver ikke nødvendigvis at være usundt slik der er præmien til børnene, du kan også give små legetøj eller sunde snacks som alternativ.

For de store børn er det allerbedst at være i haven eller i et stort hus, så de kan komme ud og løbe lidt og bruge sanserne og sørg for at alt er gemt godt, så legen kan stå på i længere tid.

Du kan også dele børnene op i hold så alle har en lige chancen, hvilket også styrker sammenholdet.

For de voksne

Hvis du holder en påskefrokost for de voksne, så skal de ikke snydes for en godt æggejagt.

Med de voksne handler det måske ikke så meget om at have plads at løbe på, men mere om sjove udfordrende gemmesteder og tilføjelser til legen.

Du kan for eksempel lave små gåder, som skal løses for at få hints til hvor æggene er eller lave et helt orienteringsløb af fjollede opgaver. Det skal nok få sat rigtig gang i påskefrokosten.

Det kan også være at påskeæg og slik ikke er lige så tiltalende for de voksne, så det er oplagt med præmier i form af små sprutflasker eller lækre voksen chokolader og lakrids æg.

 

For hele familien

Hvis hele familien skal have det sjovt til æggejagten, er der ingen bedre måde end den helt klassiske.

Udnyt hele haven eller huset og gem store og små påskeæg både nemme steder til børnene og mere komplicerede til de voksne, så alle er underholdt.

 

Æggejagten er en fantastisk sjov og hyggelig leg for hele familien og helt uundværlig for en rigtig påskefrokost. God Jagt!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.